Vergi Dünyasını Keşfet
Popüler Başlıklar
- Birleşme Bölünme Ve Tür Değiştirme Hallerinde Vergi Uygulamaları
- Yargı Kararı Derlemesi -2: Dar Mükellef Kurumlara Yapılan Ödemelerde Vergilendirme
- Tevsi Yatırımlarda İndirimli Kurumlar Vergisi Hesaplaması
- Dönem Sonu Değerleme İşlemleri
- Avans Kar Paylarının Şirkete Geri Çağrılmasının Vergisel Sonuçları
Vergi Dünyası Hesabım
- Üye Ol
-
Giriş
Yeni Üye Ol
Üye hesabı oluşturarak, daha hızlı alışveriş yapabilir, yeni ve eski siparişlerinizin durumunu güncel takip edebilirsiniz.
Yeni Üye Ol -
Sepetim
Sepetinizde 0 ürün var
- Arama
BİLGİ
BİLGİ
Mart 2017
Vergi Müfettiş Yardımcısı SEZGİN KADAŞ
Binek Otomobil Alım Satımının Kdv Karşısındaki Durumu
Vergi Müfettiş Yardımcısı HASAN MERCİMEKVergi Müfettiş Yardımcısı SEZGİN KADAŞ

150
Sepete Ekle
“Katma Değer Vergisi Kanunu’nun 30/b maddesine göre, faaliyetleri kısmen veya tamamen binek otomobillerin kiralanması veya çeşitli şekillerde işletilmesi olanların bu amaçla kullandıkları hariç olmak üzere işletmelere ait binek otomobillerin alış vesikalarında gösterilen KDV’nin indirimi mümkün değildir. Vergi Kanunlarında binek otomobil kavramı genel hatları ile tanımlanmamış olup bu durum uygulamada pek çok sorunlara neden olmaktadır.
2 ve 8 No.lu Gümrük Genel Tebliğleri ile 60 No.lu KDV Sirkülerinde binek otomobil kavramı genel hatları ile çizilmiştir. Ayrıca adı geçen sirküler, 54 No.lu KDV sirküleri ve 2007/13033 sayılı Kararnamede ikinci el binek otomobil teslimlerinde uygulanacak katma değer vergisi oranları belirlenmiştir.
Bu açıklamalara göre binek otomobil sınıfına giren araçları kullanan ve indirim hakkı bulunmayan mükelleflere, işletmelerine ait binek otomobillerin alış vesikalarında gösterilen KDV’yi Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunları çerçevesinde işin mahiyetine göre gider veya maliyet unsuru olarak dikkate alınması konusunda seçimlik hak tanınmıştır.”
Bu İçeriği Görüntüleyebilmek İçin Aşağıdaki Ürünleri Satın Alabilirsiniz.
İlgili Diğer Yayınlar
Hemen Satın Al

Makaleyi Satın Al
Vergi Müfettiş Yardımcısı HASAN MERCİMEK, Vergi Müfettiş Yardımcısı SEZGİN KADAŞ 150
Mart 2017 Vergi Dünyası Dergisi
Mart 2017, Yıl:36, Sayı:427, ISSN 1300 851 X 150
Yıllık Online Dergi ve Arşiv Aboneliği
Vergi Dünyası Dergisi ve Arşivler Online Olarak 12 Ay Boyunca Elinizin Altında. 6500