Vergi Dünyasını Keşfet
Popüler Başlıklar
- Birleşme Bölünme Ve Tür Değiştirme Hallerinde Vergi Uygulamaları
- Yargı Kararı Derlemesi -2: Dar Mükellef Kurumlara Yapılan Ödemelerde Vergilendirme
- Tevsi Yatırımlarda İndirimli Kurumlar Vergisi Hesaplaması
- Dönem Sonu Değerleme İşlemleri
- Avans Kar Paylarının Şirkete Geri Çağrılmasının Vergisel Sonuçları
Vergi Dünyası Hesabım
- Üye Ol
-
Giriş
Yeni Üye Ol
Üye hesabı oluşturarak, daha hızlı alışveriş yapabilir, yeni ve eski siparişlerinizin durumunu güncel takip edebilirsiniz.
Yeni Üye Ol -
Sepetim
Sepetinizde 0 ürün var
- Arama
BİLGİ
BİLGİ
Kasım 2024
Eurobond Kupon/faiz Gelirlerinden Mahsup Edilebilecek İşlemiş(birikmiş) Faiz Ve Anapara Zararının Hesaplanması Ve Kupon/faiz Gelirlerinin Beyan Edilmesine İlişkin Örnekler
VERGİ MÜFETTİŞİ İSMAİL HAKKI YAKTI
150
Sepete Ekle
Eurobonlar devlet hazinesi, banka ve/veya finans kurumları tarafından kendi ülke para birimleri dışında ihraç edilen ve sahibine belirli vadelerde yabancı para cinsinden getiri sağlayan uzun vadeli menkul kıymetlerdir. Eurobondların kupon ve faiz ödemelerinden elde edilen gelirler Gelir Vergisi Kanunu(GVK) açısından menkul sermaye iradı olarak tarif edilmiş ve kanunla belirlenmiş hadleri geçmesi halinde tam mükellef gerçek kişilerce beyan edilmesi gerektiği hüküm altına alınmıştır. Ödenmesi gereken gelir vergisinin hesaplanması için eurobondun değerlemesinin yapılması gerekmekte, eurobondu elinde bulunduran kişinin vergiye tabi matrahını hesaplarken dikkat etmesi gereken ve kupon faiz ödemelerinden mahsup edebileceği birikmiş(işlemiş) faiz ve eurobondun anaparasında oluşan zararların hesaplanması gibi hususlar işbu makalemizin konusunu oluşturmaktadır. Eurobondun kıst dönem elde tutulmasıyla oluşan işlemiş faizin ilk kupon ödemesinden, eurobondun nominal bedelinin üstünde bir değerle satın alınması durumunda ortaya çıkan anapara zararının ise kupon ödemelerinden mahsubunun yapılabileceğine dair vergi mevzuatımızda doyurucu hüküm bulunmadığından, söz konusu kavramlar açıklanarak hesaplamaları ve kupon faiz gelirinden mahsubuna ilişkin ayrıntılı örneklere bu makalemizde yer verilecektir.
Bu İçeriği Görüntüleyebilmek İçin Aşağıdaki Ürünleri Satın Alabilirsiniz.
İlgili Diğer Yayınlar
Hemen Satın Al

KASIM 2024 VERGİ DÜNYASI DERGİSİ
KASIM 2024, Yıl:44, Sayı:519 ISSN No: 1300-851X 650
Yıllık Online Dergi ve Arşiv Aboneliği
Vergi Dünyası Dergisi ve Arşivler Online Olarak 12 Ay Boyunca Elinizin Altında. 6500