Vergi Dünyasını Keşfet
Popüler Başlıklar
- Birleşme Bölünme Ve Tür Değiştirme Hallerinde Vergi Uygulamaları
- Yargı Kararı Derlemesi -2: Dar Mükellef Kurumlara Yapılan Ödemelerde Vergilendirme
- Tevsi Yatırımlarda İndirimli Kurumlar Vergisi Hesaplaması
- Dönem Sonu Değerleme İşlemleri
- Avans Kar Paylarının Şirkete Geri Çağrılmasının Vergisel Sonuçları
Vergi Dünyası Hesabım
- Üye Ol
-
Giriş
Yeni Üye Ol
Üye hesabı oluşturarak, daha hızlı alışveriş yapabilir, yeni ve eski siparişlerinizin durumunu güncel takip edebilirsiniz.
Yeni Üye Ol -
Sepetim
Sepetinizde 0 ürün var
- Arama
BİLGİ
BİLGİ
Mart 2009
ESKİ HESAP UZMANI ÇAĞATAY YÜCE
Kazancı Örtülü Olarak Dağıtmak Daha Kârlıdır
Eski Hesap Uzmanı KÜRŞAT ATAÇESKİ HESAP UZMANI ÇAĞATAY YÜCE
200
Sepete Ekle
5520 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun (KVK) 13. maddesi ile Transfer Fiyatlandırması Yoluyla Örtülü Kazanç Dağıtımı düzenlenmiştir. Söz konusu madde uyarınca, kurumlar ilişkili kişilerle emsallere uygunluk ilkesine aykırı olarak tespit ettikleri bedel veya fiyat üzerinden mal veya hizmet alım ya da satımında bulunursa, kazanç tamamen veya kısmen transfer fiyatlandırması yoluyla örtülü olarak dağıtılmış sayılmaktadır.
Makalede transfer fiyatlandırması yoluyla örtülü kazanç dağıtmanın normal kar dağıtımına göre daha karlı olduğuna ilişkin görüşlerimiz açıklanacak ve Kanunun ruhuna aykırı olan bu durumun düzeltilmesi için yapılması gerekenlere ilişkin önerilerimize yer verilecektir.
Makalede Türk Ticaret Kanunu uyarınca yapılan kar dağıtım işlemleri "normal kar dağıtımı" olarak adlandırılacaktır.
Bu İçeriği Görüntüleyebilmek İçin Aşağıdaki Ürünleri Satın Alabilirsiniz.
