Vergi Dünyasını Keşfet
Popüler Başlıklar
- Birleşme Bölünme Ve Tür Değiştirme Hallerinde Vergi Uygulamaları
- Yargı Kararı Derlemesi -2: Dar Mükellef Kurumlara Yapılan Ödemelerde Vergilendirme
- Tevsi Yatırımlarda İndirimli Kurumlar Vergisi Hesaplaması
- Dönem Sonu Değerleme İşlemleri
- Avans Kar Paylarının Şirkete Geri Çağrılmasının Vergisel Sonuçları
Vergi Dünyası Hesabım
- Üye Ol
-
Giriş
Yeni Üye Ol
Üye hesabı oluşturarak, daha hızlı alışveriş yapabilir, yeni ve eski siparişlerinizin durumunu güncel takip edebilirsiniz.
Yeni Üye Ol -
Sepetim
Sepetinizde 0 ürün var
- Arama
BİLGİ
BİLGİ
Haziran 1996
Denetimde Risk Modelinin Oluşturulması
Marmara Üniversitesi, İ.İ.B.F., Muhasebe Finansman Anabilimdalı. Arş. Gör. Başak ATAMAN
200
Sepete Ekle
Denetim, belli bir ekonomik birim veya döneme ait rakamlarla ifade edilebilir bilgilerin önceden belirlenmiş kıstaslara uygunluk derecesini belirlemek ve bu konuda rapor vermek amacıyla bağımsız bir uzman tarafından yapılan delil toplama ve değerleme sürecidir(1).
Denetim süreci içerisinde, denetçiler gerek doğal olarak oluşmuş mali tablo hataları, gerek işletme içi iç kontrol sisteminin zayıflığından kaynaklanan hatalar, gerekse en son olarak, kendi seçtiği denetim prosedürü çerçevesinde ortaya çıkaramadığı hatalar ile karşı karşıya kalmaktadırlar.
Tüm bunlar, kuşkusuz ki, birer risk unsurudur ve birleşerek sonuçta denetçi tarafından gerçekleştirilecek denetimin riskini oluşturmaktadırlar.
Bu çalışmada, denetim riski, unsurları üzerinde durulmuş ve alternatif risk modelleri geliştirilmiştir.
Bu İçeriği Görüntüleyebilmek İçin Aşağıdaki Ürünleri Satın Alabilirsiniz.
