Vergi Dünyasını Keşfet
Popüler Başlıklar
- Birleşme Bölünme Ve Tür Değiştirme Hallerinde Vergi Uygulamaları
- Yargı Kararı Derlemesi -2: Dar Mükellef Kurumlara Yapılan Ödemelerde Vergilendirme
- Tevsi Yatırımlarda İndirimli Kurumlar Vergisi Hesaplaması
- Dönem Sonu Değerleme İşlemleri
- Avans Kar Paylarının Şirkete Geri Çağrılmasının Vergisel Sonuçları
Vergi Dünyası Hesabım
- Üye Ol
-
Giriş
Yeni Üye Ol
Üye hesabı oluşturarak, daha hızlı alışveriş yapabilir, yeni ve eski siparişlerinizin durumunu güncel takip edebilirsiniz.
Yeni Üye Ol -
Sepetim
Sepetinizde 0 ürün var
- Arama
BİLGİ
BİLGİ
Nisan 2014
Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesiyle Elde Edilen Konut (daire) Alım Hakkının Devredilmesi Gelir Vergisinin Konusuna Girer Mi?
ESKİ HESAP UZMANI ALİ DEMİRELLER
200
Sepete Ekle
Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, günlük hayatta sıkça kullanılan, henüz satım için şartların oluşmadığı taşınmazlardaki mülkiyet hakkının devrini amaçlayan ve resmi senet şeklinde yapılan bir önsözleşmedir.
Proje safhasında olan inşaatına başlanılmamış veya inşaatı tamamlanmamış (kullanıma hazır durumda bulunmayan) bir konut projesinden gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi ile konut (daire) alma hakkı elde edenlerin, sözleşme konusu daireyi fiilen kullanmaya başlamadan veya tapuda adlarına tescil edilmeden evvel üçüncü bir kişiye devretmeleri neticesinde elde ettikleri kazanç bize göre verginin konusuna girmeyecektir. Zira söz konusu hak, Medeni Kanunda gayrimenkul olarak tescil edilen haklar arasında yer almamaktadır. Ayrıca konut (daire) alım hakkına sahip olanların niyetlerinin ve amaçlarının kazanç elde etmek olduğu uygulamada kolayca tespit edilecek bir husus değildir. Bu yüzden daire alım hakkının devrine ilişkin işlemlerin kar elde amacıyla yapıldığının idarece somut delillerle (sözleşme, para hareketleri vb.) fiilen ispat edilemediği sürece elde edilen kazancın verginin konusuna girmediğinin kabul edilmesi gerekmektedir.
Bu İçeriği Görüntüleyebilmek İçin Aşağıdaki Ürünleri Satın Alabilirsiniz.
İlgili Diğer Yayınlar
Hemen Satın Al
Nisan2014
