Vergi Dünyasını Keşfet
Popüler Başlıklar
- Birleşme Bölünme Ve Tür Değiştirme Hallerinde Vergi Uygulamaları
- Yargı Kararı Derlemesi -2: Dar Mükellef Kurumlara Yapılan Ödemelerde Vergilendirme
- Tevsi Yatırımlarda İndirimli Kurumlar Vergisi Hesaplaması
- Dönem Sonu Değerleme İşlemleri
- Avans Kar Paylarının Şirkete Geri Çağrılmasının Vergisel Sonuçları
Vergi Dünyası Hesabım
- Üye Ol
-
Giriş
Yeni Üye Ol
Üye hesabı oluşturarak, daha hızlı alışveriş yapabilir, yeni ve eski siparişlerinizin durumunu güncel takip edebilirsiniz.
Yeni Üye Ol -
Sepetim
Sepetinizde 0 ürün var
- Arama
BİLGİ
BİLGİ
Mart 2023
ESKİ HESAP UZMANI, YMM HAKAN BOZTAŞ
Girişimciliğin Finansmanında Yeni Bir Model: Paya Dayalı Kitle Fonlaması Ve Vergisel Boyutu
MARMARA ÜNİ. İŞLETME FAK. İŞLETME BÖLÜMÜ TİCARET HUKUKU ANABİLİM DALI PROF DR AYŞE SÜMERESKİ HESAP UZMANI, YMM HAKAN BOZTAŞ

150
Sepete Ekle
Girişimcilerin iş fikirlerini gerçekleştirme yolunda yaşamış oldukları en önemli sorunun finansmana erişim olduğu söylenebilir. Geleneksel finansman araçlarından kredi ve borçlanma ile modern finansman kaynaklarından girişim sermayesi ve melek yatırımcı girişimciler için alternatif finansman kaynakları olsa da bu kaynaklara farklı gerekçelerle erişim konusunda yaşanan sıkıntılar yeni bir finansman modelinin ortaya çıkmasını sağlamıştır: Kitle Fonlaması.
Bu yazıda girişimciler için yeni bir finansman modeli olan kitle fonlaması hakkında bilgi verilecek, ardından kitle fonlamasının işleyişi ve farklı modelleri ele alınacaktır. Daha sonra Türkiye’de paya dayalı kitle fonlaması mevzuatına değinilecek ve aynı zamanda bir yatırım aracı olduğu için paya dayalı kitle fonlamasının vergisel durumundan bahsedilecektir. Son olarak paya dayalı kitle fonlamasının desteklenmesi açısından vergisel önerilere yer verilecektir.
Bu İçeriği Görüntüleyebilmek İçin Aşağıdaki Ürünleri Satın Alabilirsiniz.
İlgili Diğer Yayınlar
Hemen Satın Al

Makaleyi Satın Al
MARMARA ÜNİ. İŞLETME FAK. İŞLETME BÖLÜMÜ TİCARET HUKUKU ANABİLİM DALI PROF DR AYŞE SÜMER, ESKİ HESAP UZMANI, YMM HAKAN BOZTAŞ 150
MART 2023 VERGİ DÜNYASI DERGİSİ
MART 2023, Yıl:42, Sayı:499 ISSN No: 1300-851X 230
Yıllık Online Dergi ve Arşiv Aboneliği
Vergi Dünyası Dergisi ve Arşivler Online Olarak 12 Ay Boyunca Elinizin Altında. 6500