Vergi Dünyasını Keşfet
Popüler Başlıklar
- Birleşme Bölünme Ve Tür Değiştirme Hallerinde Vergi Uygulamaları
- Yargı Kararı Derlemesi -2: Dar Mükellef Kurumlara Yapılan Ödemelerde Vergilendirme
- Tevsi Yatırımlarda İndirimli Kurumlar Vergisi Hesaplaması
- Dönem Sonu Değerleme İşlemleri
- Avans Kar Paylarının Şirkete Geri Çağrılmasının Vergisel Sonuçları
Vergi Dünyası Hesabım
- Üye Ol
-
Giriş
Yeni Üye Ol
Üye hesabı oluşturarak, daha hızlı alışveriş yapabilir, yeni ve eski siparişlerinizin durumunu güncel takip edebilirsiniz.
Yeni Üye Ol -
Sepetim
Sepetinizde 0 ürün var
- Arama
BİLGİ
BİLGİ
Ocak 2017
Ortaklara Olan Borçların Sermayeye İlave Edilmesi Suretiyle Sermayenin Arttırılması Sermaye Teşvikinden Faydalanır Mı?
Vergi Danışmanı, SMMM ALİ ANIL KÜTÜK
200
Sepete Ekle
ÖZ
07/04/2015 tarih ve 29319 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6637 sayılı Kanun’un 8. Maddesi ile şirketlerin faaliyetlerini kendi özkaynakları ile finanse etmek amacıyla nakdi sermaye artışlarının teşvikine yönelik yeni bir Kurumlar Vergisi İndirim müessesesinin getirilmiştir. Söz konusu düzenleme ile Kurumlar, yapmış oldukları nakit sermaye artışları üzerinden hesapladıkları tutarları dönem sonu Kurumlar Vergisi Beyannamesinin Diğer İndirimler satırında kazancın yeterli olup olmamasına göre indirime konu edebileceklerdir. Söz konusu teşvikin uygulanmasına yönelik olarak Maliye Bakanlığınca 9 ve 10 Seri Nolu Kurumlar Vergisi Uygulama Genel Tebliğlerinde açıklamalar yapılmıştır.
İşbu makalemizde söz konusu Kanun Hükmü ve Tebliğ Hükümleri Çerçevesinde Kurumların Ortaklara olan borçlarının sermayeye ilave edilmek suretiyle yapılan sermaye artışlarının teşvik uygulamasından faydalanıp faydalanmayacağı hususu değerlendirilmiştir.
Anahtar Kelimeler: Nakdi Sermaye Artışı, Faiz İndirimi, Ortaklara Borçlar Hesabı
Bu İçeriği Görüntüleyebilmek İçin Aşağıdaki Ürünleri Satın Alabilirsiniz.
İlgili Diğer Yayınlar
Hemen Satın Al
Ocak2017
