Vergi Dünyasını Keşfet
Popüler Başlıklar
- Birleşme Bölünme Ve Tür Değiştirme Hallerinde Vergi Uygulamaları
- Yargı Kararı Derlemesi -2: Dar Mükellef Kurumlara Yapılan Ödemelerde Vergilendirme
- Tevsi Yatırımlarda İndirimli Kurumlar Vergisi Hesaplaması
- Dönem Sonu Değerleme İşlemleri
- Avans Kar Paylarının Şirkete Geri Çağrılmasının Vergisel Sonuçları
Vergi Dünyası Hesabım
- Üye Ol
-
Giriş
Yeni Üye Ol
Üye hesabı oluşturarak, daha hızlı alışveriş yapabilir, yeni ve eski siparişlerinizin durumunu güncel takip edebilirsiniz.
Yeni Üye Ol -
Sepetim
Sepetinizde 0 ürün var
- Arama
BİLGİ
BİLGİ
Eylül 2004
Sermaye Artırımı Ve/veya Ortak Satışı Yoluyla Hisse Senetlerinin Halka Arz Edilmesi Sırasında Yapılan Ödemeler Kurum Kazancından İndirilebilir Mi?
Hesap Uzman Yardımcısı İsmail TEKKOYUN
200
Sepete Ekle
Bilindiği üzere, şirketler alternatif finansman yöntemlerine göre daha düşük maliyetle ve uzun vadeli bir kaynağı kullanmak amacıyla hisse senetlerini halka arz etmektedirler.
Esas olarak halka açılmada üç yöntem izlenebilir.
1) Mevcut Hissedarların Sahip Olduğu Hisse Senetlerinden Bir Kısmını Borsa’da veya Borsa Dışında Halka Arz Etmeleri (Ortak Satışı)
2) Sermaye Artırımı Yoluyla Hisse Senetlerinin Halka Arzı
3) Her İki Yönetimin Birlikte Kullanılması
Hisse senetlerini borsada halka arz eden şirketlerin, elde ettikleri kurumlar vergisinden istisna edilmiş olan “Emisyon Primi Kazançlarına” ilişkin giderleri ile ortak satışı yoluyla hisse senetlerinin halka arz edildiği durumlarda; hisse senetleri halka arz edilen ortaklar adına halka arza ilişkin olarak şirketler tarafından yapılan ödemelerin, kurum kazancından indirilip indirilemeyeceğine ilişkin görüşlerimiz yazının konusunu oluşturmaktadır.
Bu İçeriği Görüntüleyebilmek İçin Aşağıdaki Ürünleri Satın Alabilirsiniz.
