Vergi Dünyasını Keşfet
Popüler Başlıklar
- Birleşme Bölünme Ve Tür Değiştirme Hallerinde Vergi Uygulamaları
- Yargı Kararı Derlemesi -2: Dar Mükellef Kurumlara Yapılan Ödemelerde Vergilendirme
- Tevsi Yatırımlarda İndirimli Kurumlar Vergisi Hesaplaması
- Dönem Sonu Değerleme İşlemleri
- Avans Kar Paylarının Şirkete Geri Çağrılmasının Vergisel Sonuçları
Vergi Dünyası Hesabım
- Üye Ol
-
Giriş
Yeni Üye Ol
Üye hesabı oluşturarak, daha hızlı alışveriş yapabilir, yeni ve eski siparişlerinizin durumunu güncel takip edebilirsiniz.
Yeni Üye Ol -
Sepetim
Sepetinizde 0 ürün var
- Arama
BİLGİ
BİLGİ
Temmuz 2022
Son Düzenlemeler Çerçevesinde Gizleme Suçunun Kanuni Unsurları Ve Gelir İdaresi Başkanlığınca Temin Edilebilen E-defter Ve Belgelerin Gizleme Suçu Yönünden Değerlendirilmesi
YMM, BAĞIMSIZ DENETÇİ HARUN SAĞIR
150
Sepete Ekle
Günümüz teknolojik gelişmeleri ile birlikte vergi mükellefiyetine yönelik belge düzeni de hızla dijitalleşmektedir. Bu süreç beraberinde saklama ve ibraz mecburiyeti bulunan defter ve belgelerin mahiyetini değiştirdiğinden (basılı ortamdan dijital ortama aktarım, fiziki belge ibrazından belirli bir formatta oluşturulan dijital verinin ibrazına) yasal mevzuatta da buna yönelik düzenlemeler yapılmaktadır. 7338 sayılı Kanun ile birlikte yapılan değişikliklerden bazıları defter ve belgeleri gizleme suçunun unsurlarını doğrudan etkilemektedir. Bunların başında incelemenin işyerinde yapılmasını öngören yasa maddesinin değiştirilmesi ve incelemeye başlama tutanağı uygulamasının kalkması gelmektedir. Diğer taraftan e-defterin tanımı ve e-defter beratının yasal mevzuatta ilk defa tanımının yapılmış olması e-defter tutmakla yükümlü mükellefler açısından gizleme suçunun unsurlarını etkilemektedir.
Gelir İdaresi Başkanlığınca ulaşılabilen ve gerektiğinde incelemeye yetkili olanlar tarafından temin edilebilen e-defter ve e-faturaların vergi mükelleflerince ibraz edilmemesi durumunda e-defter ve e-faturalar açısından gizleme suçunun unsurlarının oluşup oluşmayacağı hususu vergi ceza hukuku ilkeleri ve vergi suçlarıyla korunan hukuki yarar kavramı çerçevesinde değerlendirilmelidir.
Bu İçeriği Görüntüleyebilmek İçin Aşağıdaki Ürünleri Satın Alabilirsiniz.
İlgili Diğer Yayınlar
Hemen Satın Al

TEMMUZ 2022 VERGİ DÜNYASI DERGİSİ
Temmuz 2022, Yıl:41, Sayı:491 ISSN No: 1300-851X 180
Yıllık Online Dergi ve Arşiv Aboneliği
Vergi Dünyası Dergisi ve Arşivler Online Olarak 12 Ay Boyunca Elinizin Altında. 6500