Vergi Dünyasını Keşfet
Popüler Başlıklar
- Birleşme Bölünme Ve Tür Değiştirme Hallerinde Vergi Uygulamaları
- Yargı Kararı Derlemesi -2: Dar Mükellef Kurumlara Yapılan Ödemelerde Vergilendirme
- Tevsi Yatırımlarda İndirimli Kurumlar Vergisi Hesaplaması
- Dönem Sonu Değerleme İşlemleri
- Avans Kar Paylarının Şirkete Geri Çağrılmasının Vergisel Sonuçları
Vergi Dünyası Hesabım
- Üye Ol
-
Giriş
Yeni Üye Ol
Üye hesabı oluşturarak, daha hızlı alışveriş yapabilir, yeni ve eski siparişlerinizin durumunu güncel takip edebilirsiniz.
Yeni Üye Ol -
Sepetim
Sepetinizde 0 ürün var
- Arama
BİLGİ
BİLGİ
Ağustos 2001
Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanununun Getirdikleri Ve Getiremedikleri
Hesap Uzmanı İrfan SARIKAYA
200
Sepete Ekle
Son günlerde, daha doğrusu 6 Temmuz 2001 tarihli Resmi Gazetede ilginç bir kanun yayımlandı; Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu. İlginç bir kanun çünkü, bir takım düzenlemeleri, vergi mevzuatında ciddi değişiklikler yapmaktadır. Aşağıda bu düzenlemeleri inceleyeceğiz, ancak öncelikle vergi kanunları dışında vergiye yönelik olarak yapılan düzenlemeler arttıkça, zaten vergi teori ve mantığının getirdiği iç tutarlılıktan oldukça uzaklaşmış olan vergi mevzuatımızın daha da içinden çıkılamaz bir hale geldiğini şahsi kanaatimiz olarak belirtmek istiyoruz.
Biz bu yazıda Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanununun ( TGBK) daha ziyade vergileme ile ilgili olarak neler getirip getiremediği üzerinde duracak, diğer hususları konunun uzmanlarına bırakacağız.
Bu İçeriği Görüntüleyebilmek İçin Aşağıdaki Ürünleri Satın Alabilirsiniz.
